Wat zijn de beste manieren om geld over te houden om te beleggen?

Beleggen doe je met geld dat je ‘over’ hebt per maand. Ga voor jezelf na hoeveel dit maandelijks is.

Heb je geen geld over?

Dat denk je maar!

Ieder jaar kun je duizenden euro’s besparen die je direct kunt investeren in je beleggingsrekening. Het is tegenwoordig heel makkelijk om je vaste kosten dramatisch te verlagen met wel €500,- tot €2.000,- per jaar.

Denk aan online services als Pricewise, maar ook bijvoorbeeld een initiatief als ‘sloop de crisis’.

Een keer per jaar bekijk je al je vaste lasten en je hebt een fantastische extra inleg voor je beleggingsrekening. Steeds meer mensen stappen over aan het einde van het jaar zoals onlangs in de Volkskrant werd gepubliceerd. Al zo’n 15% van de Nederlanders stapt ieder jaar over met zijn gas en elektriciteit.

Deze grafiek gaat specifiek over energiekosten, maar denk ook eens aan je autoverzekering, je zorgverzekering en internetbundel.

overstappercentage voor gas en elektriciteit
Bron: Volkskrant / Energie-Nederland

Als je er even over nadenkt moet het mogelijk zijn om maandelijks geld weg te zetten. Probeer te streven naar het beleggen van 5% van je inkomen. Dus nogmaals kijkend naar een maandelijkse inkomen van € 2.000,- netto kom je uit op € 100,- per maand.

Maar alle beetjes helpen!

Heb je € 25,- per maand over? Zet het weg! Er zijn genoeg beleggingsrekeningen waar je met slechts € 25,- per maand terecht kunt.